2000₺ VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE STANDART KARGO ÜCRETSİZ

Geçmişten Günümüze Yılbaşı ve Yılbaşı Hediyesi Geleneği

Geçmişten Günümüze Yılbaşı ve Yılbaşı Hediyesi Geleneği

Geçmişten Günümüze Yılbaşı ve Yılbaşı Hediyesi Geleneği

Yılbaşı çanları çalmaya başladı!

Sevdiklerimizle paylaşacağımız sofraların, evimizdeki süslerin, hediye seçmenin telaşındayız hepimiz.

Bu öyle heyecanlı, öyle sabırsızlıkla beklenen bir gün ki bizlere Merkür Retrolarını, ay tutulmalarını, hepimizin genç yaşta ekonomist olmak zorunda kaldığı günleri birkaç saatliğine unutturan cinsten.

Tüm kaygılarımızı bir kenara koyup, her şeyin daha iyi olacağı inancını veren ve hepimizi güzel beklentilerle donatan bu gecede, yıllar içinde kutlama şekillerimizde neler değişmiş bakalım.

1926’da Miladi takvimin gelmesi ile resmi olarak kutlanmaya başlayan yılbaşı geceleri, Beyoğlu’nda başlar ve enerjisi tüm şehre yayılırdı. İnsanlar kumarda şansını dener ve şansın nasıl başlarsa öyle devam edeceğine inanılırdı. İlk defa 1926’dan 1927’ye girilen bu gecede herkes çok eğlendi ve bu eğlencenin namı her yere ulaştı. Bundan sonraki senelerde dergiler yılbaşına özel sayılar çıkarmaya, gazinolar yeni yıla özel balolar düzenlemeye ve insanlar düzenlenecek eğlenceleri dört gözle beklemeye başladılar.

Yılbaşı hediyeleri de bu zamanlarda anlam kazandı. İlk kez bir çiçek firmasının gazeteye ‘’En iyi yılbaşı hediyesi bizden alınır’’ ilanı vermesi üzerine, bu gelenek de literatüre eklenmiş oldu.

1978 yılında televizyonda yılbaşı programlarının yayınlanmaya başlaması ile yılbaşı geceleri insanların kendi evlerinde, sevdikleriyle bir araya gelerek, bu özel günü piyango çekilişi, tombala ve kestane kokuları eşliğinde kutlamasına evrildi.

Günümüzde ise iki eğlence anlayışının harmanlandığı, sevdiklerinizle dışarda eğlenebileceğiniz gibi evde de kendi yılbaşı konseptinizi yaratabileceğiniz bir kutlamaya dönüştü.

Değişmeyen, hatta daha da önem kazanan şey ise hediye geleneği oldu.

Sevdikleriniz ile kutlamayı sabırsızlıkla beklediğiniz bu gecede onları hediye çikolata ile mutlu etmek sizce de harika bir seçenek değil mi?

Harem Chocolate’ın yılbaşına özel hazırladığı koleksiyonunda yılbaşı seti, yılbaşı çantası, yılbaşı kovası alternatifleri şahane lezzetlerle donatıldı. Hem şık hem de sevdiklerinizin deneyimleyince büyüleneceği tatları bu koleksiyona sakladık!

Ayrıca konuklarınıza gecenin sonunda veya bu eğlenceli gecenin sabahında ikram edebileceğiniz ‘’İçilebilir Çikolata’’lar da etkisini tüm yıl sürdürecek bir dokunuş olabilir.

Hangi Harem Chocolate ürünüyle bu geceye altın dokunuş yapacağınızı size bırakıyoruz. 

Yılınızı tüm manevi değerlerinizi koruyarak tamamlayabildiğiniz, retroların size uğramadığı ve gelecek kaygınızdan ziyade sadece evinizdeki bitkiye su verip vermediğinizle ilgili kafa karışıklığı yaşadığınız bir sene dileriz.

Herkese mutlu yıllar!

 

 

 

Aramak istediğiniz ürünü yazınız

Sepetin